2016-12-22

Sidabrinė kulka

Rytis Cicinas:

- Išgirdau, regis, penkis šūvius, nors skaičiau, kad jų buvo septyni.

Aplinkiniai gyventojai sako, kad girdėjo septynis šūvius.

Septynios

kulkos.

Senovės Lietuva besidomėjusį Remigijų Morkevičių (jį su Sergejum Maslobojevu šį rudenį sutikau Lietuvos Mokslų Akademijoje, Gedimino pr.3, vykusiame Eugenijaus Jovaišos trilogijos "Aisčiai" trečiosios knygos pristatyme) Žiemos saulėgrįžos vakarą nukovė septynios kulkos.

Ir su korupcija teisėtvarkoje kovojusį prokurorą Gintautą Sereiką, ir lietuviškąjį Van Damą - pasaulio čempioną Remigijų Morkevičių - pakirto septynios kulkos.

Mistika?

Tiesiog sutapimai?

Ir staiga...

Ekspertai vakar kūne neaptiko kulkų, tačiau neatmetama, kad jas pavys ištraukti šiandien. Jos gali būti labai giliai įstrigusios.

Skaičiuojama, kad į R.Morkevičių buvo paleisti maždaug septyni šūviai, bet žaizdų gerokai daugiau, nes beveik visos jos – kiauryminės.

Labai panašus ir kito nusikaltimo – kauniečio Deimanto Bugavičiaus nužudymo braižas.

Nustatyta, kad į D.Bugavičių šaudė du žudikai – kaip teigė ekspertai, kulkos skriejo iš „skirtingų kampų“.

Tačiau tiriant nužudytojo kūną, sužalojimų pobūdį ir mechanizmą susidarė įspūdis, kad šaudė vienas žmogus.

Komentatoriai prikomentavo:
2016-12-22 19:31
78.158.20.36 LTU
ar tas ekspertas nepaviešino ikiteisminio tyrimo duomenų ir bus nuteistas?
2016-12-22 19:35
79.97.36.231 IRL
ka tas ekiperats paviesino? Jis nieko nezino,nei kiek kartu saudyta,nei kuo ,nei kur kulkos,nei keliese saude... kaimynai sake,kad saude is nugaros,ekspertas gi tvirtina,kad is priekio...Cia gal tokia taktika,nes jei tiesa,tai ko verti tie ekspertai.

2016-12-22 19:58
90.134.77.79 LTU
kad dar milijonas emigruotu .Lietuvoj neturi likti nieko.Tik pensininkai-----
2016-12-22 19:59
81.7.122.202 LTU
Matomai šaudė sidabrinėmis kulkomis. Manė, kad Remyga nemirtingas ir prisikėles iš mirusiujų į galvą įspirti gali... Tikriausiai šaulys kaip ir šitas ekspertas mistika tikėjo. Dabar tam bachūrų medžiotojui jau ramu. Kol kas aišku. Gerai kad nors nesugalvojo drebulinio kuolo į krūtinę įkalti. Gaila Remygos. Maladiec žmogus buvo... Tik blaškėsi gyvenime, savęs vis ieškojo... Na yra kaip yra. Jau nieko nepakeisi, deje....

Nelabai ir sena ši gal kryžiuočių laikus menanti pasaka.

Žinoma, kad iš Suvalkija pavirtusios Sūduvos, kurion šitie valkatos atsivilkę kuolą įkalė ir mums lietuvių kalbos standartą padarė:

Drebėjo stiprios akmeninės Liškiavos pilys, žvangėjo vario vartai. Ten zvimbė kulkelės kaip sode bitelės, čerškėjo šveitrūs kardeliai. Kraujuupės pasruvo, kalnai jaunų bernelių prigriuvo. Pilies paimti nepajėgė nei nedorojo karaliaus nugalėti nevaliojo. Stovi visa kaip užkeikta, ir tiek. Būtų karalių nugalėję ir pilį užėmę, bet, kiek tik dieną kareivių išmuša, visi naktį. atgyja. Mat ta ragana, karaliaus pati, išėjusi ant pilies bokšto, šūkteli, ir visi jų kareiviai atgyja. Taip ir būtų niekaip neįveikę, bet atsirado vienas gudrus kareivis, kuris žinojo, kad raganos kitaip nenušausi, tik sidabrine kulka ar pinigu. Tuomet jis, nieko nelaukęs, paleido Į raganą sidabrinę sagtį ir nušovė. Tuojau visi žmonės puolė ir užėmė pilį. Nukovė tą nedorąjį karalių. Taip ir gyveno sau laisvi.

Štai prūsai dar 1075-ais auksą ir sidabrą laikę už nieką. 

Pirmoji kulka?
P.S. Šįryt "Manheteno rytas" skelbia: Kerštas, skolos ir Deimantas Bugavičius.

Juoda.

Pasaulio čempiono "Manheteno rytas" nebemato.

Jean-Claude Van Damme gali būti Belgijoje ir JAV, tik ne Lietuvoje.

Raskit Didžiausią Pasaulio Skolininką.
5 Luxembourg[note 1]3,472,282,000,00031 March 20143,696,4673,443
Trisdešimt keturių metų BVP!

Liuks?

Jiems galima.

Ne mums.

Taip pasitinkam 2016-jų Kalėdas Laisvoje Lietuvoje.

Nieko.

Kalėdos - 
virsmo metas.



Komentarų nėra: