2013-02-08

Teroristė

Apie terorizmą rašiau.

Apie disidentus - irgi.

Vakar Lietuvos Genocido aukų muziejuje 16 val. buvo renginys, skirtas Antanui Terleckui. Nijolė Sadūnaitė jame kalbėjo. Cituojamo komentaro žodžius, išskirtus kursyvu, sakė, beveik paraidžiui - buvau, girdėjau.

348. Sadunaite 2013-02-08 14:54 IP: 87.247.91.60
- Jūs ne taip seniai kalbėjotės ir su VSD vadovu, net su šalies prezidente. Ką sako jie? Tokia padėtis juos tenkina?
-Taip, neseniai mes penkiese buvusieji disidentai buvome pas VSD generalinį direktorių Gediminą Griną. Ėjome ten dėl Eglės. Jis sako: vargšė mergaitė, buvo mesti dideli pinigai... Apie didelius pinigus mums anksčiau sakė ir kai kurie Seimo nariai, sako, buvo mesti 6 milijonai litų, kad būtų surastas ir nuteistas teroristas. Tai jie ir surado. Mes G.Grinai ir sakome: tai stabdykite tą bylą, juk matote, kad ji dirbtinai sukurpta, baltais siūlais susiūta. Jis sako, kad tie, kurie šią bylą sukurpė, jau nedirba, išėjo iš darbo, o dokumentai sunaikinti... Jie esą neturi „galų“.
Absurdo viršūnė. O pas prezidentę Dalią Grybauskaitę mes buvome prieš daugiau nei 2 metus. Buvome tie patys penki buvę disidentai. Prezidentė tada aiškiai pasakė: jokiu būdu negali būti Eglės teismas uždaras. O juk uždaras ir buvo - jie ten savo agentus apklausė: agentas Nr.1, agentas Nr.2, be vardų ir pavardžių. Tokių „teismų“ net sovietmečiu nebuvo.

Komentaras, regis, surinktas iš čia.

Išties baigiam sąvokas supainioti.

1 komentaras:

audrius rašė...

Disidentai turi būti išrinkti ir sekmingi, ką čia mes, gaunam tik bananu, cypej pasėdim, o gaunamies kaip kokie antidisidentai, gal mus į mišką planuoja varyt rezistuoti ir esam kaip kokie atsargos žalnieriai žalion girion žalos daryti? Kažkokiu versliu išrinktu reikia būtį, kad būti disidentu, o aš galvojau, kad širdis išrenka už tiesą kovoti ar neteisybėj nepaklusti(tiesai paklusti:)

http://www.foreignpolicy.com/articles/2010/05/07/the_worlds_top_dissidents