2018-03-18

Prezidento Parinkimai

„Manheteno rytas":
2018-03-18 07:51

84.15.187.56 LTU

25 LIETUVIŠKI PREZIDENTO PARINKIMAI

Prezidentė - buvusi KPSS partinės mokyklos dėstytoja, pretendentais parinkti: švedbankio tarnas, buvęs milicininkas ir buvęs policininkas. Parinko "Vilmorus", apklaususi 1000 respondentų, ir paskelbė pažeisdama įstatymą, nes nepaskelbė nei apklaustųjų skaičiaus, nei galimos paklaidos. O kam skelbt? Nei čia teisinė valstybė, nei valdžia savo pačios įstatymų laikosi, nei piliečiai tikimybių teoriją išmano. Dabartinė prezidentė pradžioje (prieš 10 metų) lygiai taip pat buvo parinkta.
Pora „užkliuvusių" citatų:

1. „Manau, jog tie rinkimai eis ir praeis. Kaip ir ankstesniais kartais“,– svarstė Maskvoje gyvenusi, bet dabar jos priemiestyje įsikūrusi klaipėdietė.

Pašnekovės veidas surimtėjo, kai pokalbis pakrypo apie dabartinius Lietuvos ir Rusijos santykius: „Kai apie tai kalbuosi su rusais, jie sako, kad sunku suprasti, kodėl lietuviai jų taip nemėgsta. O juk iš tiesų taip nėra – mano bičiulės iš Rusijos buvo sužavėtos atostogomis Lietuvos pajūryje ir lietuvių nuoširdumu. Nuo didžiosios politikos labiausiai kenčia paprasti žmonės.“

2 Būtent tokios nuomonės ir jaunas, inteligentiškas taksistas Igoris. Laviruodamas prabangių automobilių užkimštame Tverės bulvare jis pats pradėjo pokalbį. Igoriui buvo smalsu, kokias Maskvos vietas norime pamatyti.

„Raudonoji aikštė, Arbatas? Ir ko jūs ten visi veržiatės? Maskva turi tiek nuostabių vietų“, – ir vardijo, ką vertėtų pamatyti.

Smalsavome, kodėl Maskvoje visiškai nėra požymių, kad netrukus – rinkimai. Šalies sostinėje beveik nematyti jokios rinkimų agitacijos.

„Taigi užtenka televizijos, visas veiksmas vyksta ten, – tarstelėjo Igoris. – Ir kokie čia rinkimai? Jei jie tikrai vyktų, dalyvaučiau, bet čia juk vieno žmogaus rinkimai. Ir apskritai neįdomi man ta politika. Tiesą sakant, net nežinau, kas jūsų prezidentas.“

Tačiau atsisveikinant jis nustebino: „Klausiausi, kaip jūs kalbatės. Graži ta jūsų kalba. Visada maniau, kad ji panaši į mūsiškę, tačiau dabar ji skamba visai neslaviškai.“

„Ir šypsotės jūs ne maskvietiškai. Nuoširdžiai“, – mestelėjo komplimentą jau nuvažiuodamas.

Komentarų nėra: