2018-02-08

Lietuvos mokslo premijos laureatė Lietuvos teisme

Laima Bloznelytė-Plėšnienė (g. 1961 m. gegužės 11 d. Kaune) – Lietuvos gydytoja onkologė, chirurgė, habilituota biomedicinos mokslų daktarė.


1988 m. baigė Kauno medicinos institutą1997 m. habilituota biomedicinos mokslų daktarė.
Nuo 1988 m. dirba Lietuvos onkologijos centre (LOC). 1993 m. jos iniciatyva LOC įkurta Lazerinės ir fotodinaminės terapijos laboratorija, nuo 1997 m. jos vadovė. Dar dirba 1995 m. įkurtoje savo Lazerių chirurgijos klinikoje Vilniuje. Nuo 1996 m. Vilniaus universiteto dėstytoja.

Mokslinio darbo svarbiausia sritis – fotodinaminis gydymas, lazerinė chirurgijaonkodermatologija, galvos ir kaklo navikų chirurgija1989 m. pirmoji Lietuvoje ir buvusioje TSRS klinikoje pritaikė fotodinaminę terapiją (FDT) ir sukūrė naujų jos metodikų: gamadinaminį gydymą, intraarterinę FDT, melanomos FDT, 1991 m. pritaikė selektyvią fototermolizę, naudodama metalo garų lazerius.[1]

2002 m. – Lietuvos mokslo premija už darbų ciklą „Fotosensibilizuota navikų terapija: fizikiniai, biocheminiai, ikiklinikiniai ir klinikiniai tyrimai (1986–2000 m.)“ (kartu su Algiu Petru PiskarskuRičardu RotomskiuGiedre Virgilija StreckyteBenediktu JuodkaVida KirvelieneLiudvika Laima GriciūteKonstantinu Povilu Valucku ir Janina Didžiapetriene)[2].

Išsiskirti gražiuoju su pinigais nenori ir dėl savo viešų fantazijų nuteista onkologė Laima Plėšnienė. Apie nesamas dėmes ant A.Ūso lyties organo ir L.Stankūnaitės bei Violetos Naruševičienės apsilankymą jos kabinete kliedėjusi L.Plėšnienė su Aldona Ūsiene ir L.Stankūnaite atsiskaitė tik prispaudus antstoliams ir pagrasinus, kad jos nekilnojamas turtas bus areštuotas ir parduotas iš varžytinių. 

 Su Stankūnais medikė teisiasi iki šiol. Dėl paskleisto melo apie jų 2009 metų spalio 5 dieną nužudytą dukrą Violetą, Stankūnai iš L.Plėšnienės prisiteisė po 1500 eurų, tačiau ji nenori mokėti ir šios sumos. 

L.Plėšnienė pernai gegužę apskundė jai nepalankų pirmosios instancijos teismo sprendimą, tačiau Vilniaus apygardos teismas jos skundo vis dar neišnagrinėjo dėl itin didelio civilių bylų apeliacine tvarka skaičiaus.

Ką gi...
Linkėjimai!
Ir dar sykį.
Ir trečiakart.
Overtone
Window!


Komentarų nėra: