2018-02-03

Ar Lietuva - Policinė Valstybė?

Rimvydas (niekaip nereagavo tada nei Rimvydas, nei Monika)
Valatka ką tik iDienos laidoje paklausė VR ministrą Eimutį Misiūną
ar Lietuva, kurioje pasiklausoma apie 12-kos tūkst. jos piliečių telefoninių pokalbių - tiek pat, kiek kaip ir kokių 30 kartų skaitlingesnėje Vokietijoje - yra policinė valstybė.

Tikrai geras klausimas, ypač kad tas pats Rimvydas Valatka, jį užduodamas, paminėjo, jog dar prieš penkeris metus Lietuvoje buvo klausomasi 120 tūkst. piliečių pokalbių, taigi, 10 kartų daugiau, negu dabar.

30 x 10 = 300

Cha cha cha?
Dabar klausinėja Izraelio ir Lietuvos pilietį Sergejų Kanovičių 
apie Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo/Lietuvos Valstybės atkūrimo šimtmetį.

Pastarasis save pristatė „Antakalnio piliečiu"* ir Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo šimtmetį vadino Lietuvos Valstybės šimtmečiu (Rimvydui Valatkai tai „neužkliuvo", nors prieš tai ministrą Eimutį Misiūną pataisė: dera sakyti „uniformuotas", o ne „su uniforma").

Dabar gi ... Rimvydas Valatka kuo rimčiausiu veidu pasakė, kad seniausias žinomas moters juokas istorijoje yra Saros juokas 
Senajame testamente.

Liūdnas
juokas.**

Turime išmokti gyventi kaip kapinėse - šitokią temą gvildena dabar Sergejus Kanovičius ir Rimvydas Valatka, bet šneka ne apie tai...

* Sergejus Kanovičius – poetas, eseistas ir vertėjas, dabar savo gyvenimą kuriantis Belgijoje.
** 1944 год. Немецкие ученые изобрели вирус, иммунитет против которого есть только у истинных арийцев — все остальные умирают. Вирус выпустили на свободу... Прошел год. В живых остались только два человека. Между ними происходит следующий диалог: — Абрам, отчего это все умерли? — Не знаю, Сарочка.

1 komentaras:

Dario Budrio rašė...

Ir čia apgvavo ,privatizavę simboliu kalba, pavertę ją niekine. Buvo laikai kada ja augome:
A(augimas/восход) Б(būki) Ra-OMO ir Ca(žodžio žmogiško)Ra mąstymu. materija.