2017-12-31

Meilė nežino ribų!

Galijotas...
Post-Classical Jewish traditions stressed his (Goliaths) status as the representative of
paganism, in contrast to David, the champion
of the God of Israel.

Čia Lietuva ar Izraelis?

Kas per burtai?

Jonas Krikštytojas buvo nužudytas Erodo įsakymu. Jo galva nukirsta ir ant dubens atnešta Erodo podukrai Salomėjai, kuri buvo įsimylėjus Joną Krikštytoją, o iš pykčio, kad jis nekreipė į ją dėmesio, liepė jį nužudyti.

Meilė nežino ribų?
O kvailumas?
Komisiją sudaro devyni nariai. Komisijos pirmininkas ir pavaduotojas skiriami 6 metams, nariai – 5 metams. Kadencijų skaičius neribojamas. Komisijos nariai turi turėti aukštąjį universitetinį išsilavinimą ir ne mažesnį kaip trejų metų heraldikos ar jai artimos srities mokslinio ar praktinio darbo patirtį.


Komisija yra įsikūrusi Lietuvos prezidento kanceliarijoje (Vilnius, Simono Daukanto a. 3).

Komisiją sudaro Lietuvos prezidentas, kuriam ji ir yra atskaitinga.

Komisija:

  • derina ir tvirtina herbų ir herbinių ženklų projektus

1996-01-23

Ech ... Salomėja...


Shalom!

Vardas Salomėja yra vedinys iš hebrajų kalbos žodžio שָׁלוֹם (shalom) , reiškiančio „taika“. Salomės (Salomėjos) vardas yra minimas Naujajame Testamente. Salomė buvusi apaštalų Jono ir Jokūbo motina. Salomė taip pat buvo Švč. Mergelės Marijos giminaitė, mačiusi Jėzaus nukryžiavimą ir paliudijusi, jog jo kapas yra tuščias. Pirmąkart Lietuvoje Salomėjos vardas buvo paminėtas 1770 metais. Plačiau šis vardas buvo pradėtas teikti praėjusio amžiaus 1 dešimtmetyje.

Gediminai - pasuk galvą dešinėn, pažvelk į Vėliavą.
Teks Tau vėl ant žirgo sėst!

Pats matai, kad mūsų
(P)rezidentūroj
karivaldikos nebeliko.

Frankish *hariwald  "commander of an army"

Frankish...



Ką čia šnekėt!

Now as you light the candles from right to left say:

"As long as the days of earth endure, seedtime (light the first candle) and
harvest (light the second candle), cold (light the third candle) and heat
(fourth candle), summer (fifth candle) and winter











6 komentarai:

Audrius rašė...

https://www.google.lt/search?q=kudirkos+klėtis

Audrius rašė...

Tuo metu, kai Druskininkų policija užsiima niekais, tirdama melagingą Malinausko padlaižūnės skundą, Vilkaviškio rajone Lietuvos valstybė prarado valstybės himno autoriaus Vinco Kudirkos tėvo statytą klėtelę.

Kudirkos klėtelės savininkė nusprendė ją parduoti. Vilkaviškio rajono savivaldybė pareiškė, kad ji neturi pinigų nupirkti istorinei klėtelei. Savivaldybė persiuntė pasiūlymą pirkti klėtelę Kultūros ministerijai ir Vyriausybei. Profesionalas premjeras ir profesionalė kultūros ministrė provokacijai nepasidavė – kam jiems kažkokio Kudirkos kažkokia klėtis?

Lietuvos himno autoriui skirta ekspozicija bus iš klėtelės Paežerių kaime iškelta ir sugrūsta į kokią lietaus merkiamą palėpę. Argi ne puiki dovana artėjančiam Lietuvos Respublikos šimtmečiui?

Audrius rašė...

suduvis.lt/2017/08/23/vilkaviskyje-pries-valstybes-simtmeti-parduodama-dr-v-kudirkos-kletele

Audrius rašė...

V.Kudirkos paminklas buvo lyg rakštis akyse sovietiniams partokratams. Greta jo 1945 metais buvo įrengtos raudonarmiečių kapinės, pastatytas didžiulis obeliskas, kurį vietiniai žmonės vadino kaminu. Buvo rimtai užsimota nugriauti paminklą. Miesto metraštininkas Romas Treideris savo rašinyje „iš Kudirkos Naumiesčio istorijos“ pateikia tokį epizodą: Kudirkos Naumiesčio MGB viršininkas Michail Karmaliugin pavadinęs paminklą „bolvanu“, ne kartą žodžiu įsakė buvusiam miesto vykdomojo komiteto pirmininkui Stasiui Matulaičiui jį nugriauti. Jis aiškinęs atėjūnui, kad Kudirka buvęs revoliucionierius, kurio parašytas himnas giedamas. Į tai čekistų viršininkas spiegiančiai atrėžęs „On bolšoj nacionalist“. Tada Matulaitis paprašęs jo, kad parašytų raštą. Jo jis nerašė, bet vėl įsakė per dvi savaites paminklą nugriauti. Stasys Matulaitis žodinio nurodymo nevykdęs. Tačiau buvo nugriautas Vytauto Didžiojo paminklas, pastatytas 1930 metais prie Širvintos upelio tilto.

Žinojo, kad mūsų GaliaJotis Kudirka,-rikis buvo dydis vytis revoliucionierius, bet ne už tą tautą ėjo, tai ir sveikatą greitai padėjo, ir jo atvaizdą reik trinti iš ištorijos, ką kožnas partietis išverstaskūris žino ko nori istoriniai užsakovai.

Lietuva seniai užgrobta gudrumu, bo jėga taip ir nepavyko, tačiau tame gruobuonių bėda, kad pasibaigus Lietai ir patiems galas bus. Ar jų vadai, išminčiai to nežino? Ar užsimiršo savo gudrybių rengemose ginklavimosi varžybose ir mutavo į gudrius idiotus - homus asylius?

Audrius rašė...

Šalom ir ate....

suduvis.lt/2014/08/28/salomejos-neries-sunus-saulius-balandis-tarsi-epoch-sanduros-simbolis-ii/

Ryšard Maceikianec rašė...

Pranas Valickas rašo, kad per Chanukos šventę žydams draudžiama dirbti bet kokį darbą Todėl žvakei uždegti jie samdo šabesgojų. Šabesgojus (žydbernis) — tai toks tipas krikščionis, kuris tarnauja žydams per jų šabatą ir kitas šventes. Tai įdomu, ar Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui tą teks daryti kiekvienais metais ir ar jam už tai yra mokoma?