2017-12-09

2013: Lukiškių aikštė taps svarbiausia šalyje

2013:



Aikštės sutvarkymo konkursą jau yra laimėjęs Rolando Paleko*
projektas "Ramybė". Netrukus turėtų paaiškėti, koks paminklas stovės rekonstruotoje aikštėje. Vienas iš ekspertų komisijos narių R.Palekas teigė, kad jam svarbu, kaip paminklas atrodys erdvėje, koks bus jo santykis su miestovaizdžiu. "Sąlygose esame rekomendavę, koks turėtų būti aukštis ir plotis, kad darbas derėtų prie rekonstruotos aikštės, tačiau paminklo meninė vertė, idėja - jau ne mano kompetencija", - atsakydamas į klausimą, ar ne jo balsas bus lemiamas renkantis paminklą, kuris stovės "Ramybėje", sakė jis.

Pasak architekto R.Paleko, nebūtų tikslinga Lukiškių aikštėje palikti žalią pievą. "Tokių plotų Vilniuje netrūksta, - teigė jis. - Grindinys bus tinkamesnis, funkcionalesnis valstybinės reprezentacinės aikštės statusui, jis labiau derės su miesto įvaizdžiu." Anot architekto, ši aikštė gyvybinga, tad buvo ieškoma atitinkamo sprendimo. Juk čia vyks įvairūs valstybiniai renginiai, koncertai, atvykstantys svečiai ateis nusilenkti mūsų laisvės kovotojams, dės vainikus.

Nors aikštę planuojama uždengti grindiniu, tačiau ji vis tiek bus žalia, ją sups medžių lajos, grindinyje žaliuos apskritimai aplink medžius, netrūks suoliukų pasivaikščioti čia užsukantiems žmonėms.

2013: Lukiškių aikštė taps svarbiausia šalyje

Tai bent mūsų valdžia!

Išleido mūsų, mokesčių mokėtojų, pinigus, surengė konkursą, nustatė laimėtoją.

Po kelių metų ... viską pamiršo ir surengė kitą konkursą, kurį laimėjo ... piešinys:))
* Vilniaus Universiteto naujosios bibliotekos
pastatą
projektavo Rolandas Palekas.

Komentarų nėra: