2017-12-14

'Štazi' Lietuvoje?

'Štazi' metodai?

:)))

:)))))


Autorius: Vidmantė Jasukaitytė
Šaltinis: https://www.facebook.com/rimantas.dagys/posts/10214782025534540
2017-12-13,

Lietuvos(?) specialieji agentai nuo užuominų perėjo prie atvirų grąsinimų rašytojui Vytautui Rubavičiui ir jo šeimai

Lietuvos Valstybės Seimo Pirmininko pavaduotojai p. R. Baškienei
Lietuvos Valstybės Seimo komitetams;
Lietuvos Valstybės Seimo komisijoms;

Asmeniškai:
Seimo Antikorupcijos komisijos Pirmininkui p. Vitalijui Gailiui;
Seimo antikorupcijos komisijos nariui p. Rimantui Dagiui;
Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkui p.Valerijui Simulikui;
Seimo Kultūros komiteto pirmininkui p. Ramūnui Karbauskiui;
Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkui p. Vytautui Bakui;
Seimo Teisės ir teisėtvarkos komisijos pirmininkei p. Agnei Širinskienei.

Pareiškimas – prašymas

Gerbiami Lietuvos valstybės Seimo nariai, atsakingi komitetų ir komisijų nariai bei pirmininkai,
Seniai pastebimas demokratijos imitavimas Lietuvoje bei Valstybės vertimas policine Valstybe įgavo pavojingą pobūdį, kuris jau diskredituoja pačią Laisvės sąvoką, pakerta tikėjimą demokratine šalie ateitimi, kelia nepasitikėjimą Valstybės specialiosiomis tarnybomis, kėsinasi ir suvaržo atskirų piliečių teises.

Šį kartą didelį susijaudinimą bei reakciją visuomenėje sukėlė vieno rimčiausių Lietuvos filosofų, kultūros šulų, poeto, literatūros kritiko, kelių reikšmingų leidinių, išsamių straipsnių bei pranešimų autoriaus dr. Vytauto Rubavičiaus
persekiojimas.

Dr. Vyt. Rubavičius visada reikalavo ir reikalauja politinės etikos, nenuilstančiai gina šiuo metu aktyviai naikinamą istorinę atmintį, baltiškąją kultūrą, krikščioniškas universaliąsias vertybes bei laisvą nepriklausomios minties teisę ir galimybę reikšti. Jau daugelį metų jis dirba nepriklausomos minties ir ugdymo darbą, ir viešai skelbia pastabas vyriausybėms, jeigu jos akivaizdžiai pažeidžia demokratinį šalies vystymosi nuoseklumą, teisingumą, žmogaus teisę į teisingą teismą bei kėsinasi į per šimtmečius sukurtas ir sunkiu sovietmečiu išsaugotas vertybes, dvasinį ir materialų turtą. Paskutinių metų jo straipsniai,
pirmiausiai skelbiami tiesos.lt galėtų daug padėti mūsų šaliai.

Prisiminkime Antikos laikus, senovės Kiniją ir daugybę šalių, kur valdovai kviesdavosi į rūmus išminčius ir filosofus, tikėdamiesi jų išmintingų patarimų savo šalių valdyme. Lietuvoje gi vyksta atvirkštinis procesas. Laisva mintis, juo labiau jei ji kritinė, visokeriopai blokuojama. Pavyzdys – tai kas vyksta su kitu, rimčiausiu ir nuosekliausiu Lietuvos patrijotu, profesoriumi filosofijos daktaru Vytautu Radžvilu.

O tai, ką patyrė dr. Vyt. Rubavičius, meta šešėlį net ant Nacionalinių specialiųjų tarnybų, policijos, ir, žinoma, ant Vyriausybės vadovo S.Skvernelio. O įvyko štai kas:

Užvakar, t.y. gruožio 11 d. vėlai vakare gavau tokio turinio laišką, jis, kaip įrodymas buvo parašytas ir atsiųstas man jau po viso „spektaklio“:

Miela Vidmante, nutiko keisti dalykai -- vakar patyriau didelį tam tikrų tarnybų puolimą gąsdinimą. Bandant išvalyti kompiuterį, prisijungimo lange pasirodė naujų stočių įrašai -- "nepavyks pasislėpti, Rubai", bei kitokių, su grasinimais, - jie pasirodė vėliau. Kažkas reagavo į pokalbius. Kai sūnui aiškinau, kad ir sovietmečiu buvau sekamas, o vėliau vienas saugumiečių aiškino, kad jie manęs į kampą nespaudę, pasirodė įrašas -- "jau nebeturi gerbėjų". Kai juokaudamas pasakiau, kad reikės viską parodyti tau – įrašas: "Urbšys nepadės -- keisk mąstymą". Turėjome keletą nuotr. Su tais tekstais telefone. Vakare trumpam išėjus iš namų dingo telefonas, kuris atsirado iš ryto už durų koridoriuje tuščias. Šį rytą sūnus gavo atleidimo žinias iš trijų darboviečių.

Aš tą vakarą paskambinau kolegai ir draugui, ir jis man papasakojo tai, kas aprašyta aukščiau cituotame tekste. Mums bekalbant, tie, kurie kontroliavo Rubavičiaus buto erdvę, bei jo pokalbius, vis dar siuntinėjo žinutes. Viena iš jų buvo maždaug tokio turinio: “Užsičiaupk ir ramiai gyvensi“. Kita buvo įdomesnė:“gerai, gerai...bl.... pakasime“. Sūnui priėjus prie lango, atskriejo žinutė „gaidy, ko žiūri pro langą?“

Aš primygtinai patariau nufotografuoti tuos gąsdinimus, tačiau kai Rubavičius su sūnumi išėjo pasivaikščioti, palikę besikraunantį telefoną su nuotraukomis, grįžę telefono neberado, o žinutės buvo dingusios. Įdomiausia, kad rytą jis telefoną rado „išvalytą“ už buto durų. Kaip tyčia (?) rytą sūnus Daumantas Rubavičius gavo pranešimus išsavo darboviečių, kad yra liepta (?) jį atleisti iš darbo...

Stulbina tokia akiplėšiška intervencija į privatų žmogaus gyvenimą, jo naikinimas psicholoifgiškai, veikiant vaikų likimus. Akivaizdu, kad tie, kurie taip elgėsi, jautė savo nebaudžiamumą. Taip elgiais tik atitinkamų tarnybų asmenys, kurie gavę leidimą tokiam elgesiui „iš aukščiau“. Aš tą esu patyrusi juodžiausiais Brežnevo metais. Tačiau nėra labai sunku įsivaizduoti, kad šiuo metu taip kam nors leidžiama elgtis su žinomais mokslo, kultūros, visuomenės veikėjais. Būna, kad mokiniai pralenkia savo mokytojus, kaip atrodo, atsitiko ir Lietuvoje.

Dr.Vyt. Rubavičius yra parašęs pareiškimą E policijai – atsirado tokia elekroninės policijos paslauga, kad iš karto negalėtų žmogus kreiptis... Tegul iš nyksta pėdsakai, kol tavo laiškas bus užregistruotas, kol gausi anketą su klausimais, kol ją užpildysi. Tačiau, laimei, vienas liudijimas vis tik išliko ir aš jį prikabinu.

Laikau, kad tai liečia visas komisijas, į kurias kreipiuosi. Ši, žmonių persekiojimo ir įslaptinto sekimo korupcija yra pati pavojingiausia, todėl ypač prašau gerb. Vitalijų Gailių ir Rimantą Dagį dėti visas pastangas, kad tokie gėdingi veiksmai nebjaurotų Lietuvos veido. Taipogi prašau apsvarstyti ir ruošti įstatymo projektą, kuris užtikrintų galimybę Lietuvos piliečiui gauti informaciją, kuo jis yra įtariamas, kokie netinkami veiksmai jam yra inkriminuojami, kad kiekvienas galėtume pasitikrinti, kiek neteisingų donosų prirašyta ant mūsų, kiek už tai išmokėta pinigų „pranešėjams“, ir kiek kainuoja valstybei šių dešimčių tūkstančių sekamų piliečių sekimo medžiagos saugojimas. Kad Lietuvoje jų yra apie 30 000, jau seniai viešai paskelbė p.Grina. Gal galėtų visuomenė sužinoti, kiek tokių sekamų asmenų padaugėjo Vyriausybės vadovu tapus S.Skverneliui.

Pagarbiai
Vidmantė Jasukaitytė,
Rašytoja, Kovo 11 –sios signatarė

Priedai:
Dr.Vyt. Rubavičiaus ką tik gautas laiškas:

Miela Vidmante, gal galėtumei šį laiškelį perduoti gerb. Seimo nariui Vitalijui Gailiui, taip pat ir kai kuriems Seimo komitetų pirmininkams?

Pirmadienį, gruodžio 11 d. patyriau keistą grasinantį kibernetinį išpuolį. Šeštadienį sūnus man išvykus nutarė įsijungti kompiuterį paklausyti muzikos "Youtube" kanalu. Pastebėjo keistą kompiuterio elgesį -- ėmė dubliuotis iššokantieji langai. Įjungė valymo programą, kuri aptiko 2 virusus -- trojan teaspoon ir trojan script.

Pirmadienį iš ryto nutarėme įdiegti Kaspersky antivirusinę programą. Tačiau Tele-2 Internet niekaip neatidarinėjo interneto naršyklės lango, todėl buvo atvertas Interneto tinklo langas. Tikrinta, ar nėra prisijungta prie Tesla Pub ir Taisykla. Lange WiFi ryšio pavadinimuose pasirodė keisti įrašai, kuriuose buvo minima Rubavičiaus ar Rubo pavardė. Iki pat vakaro tokių grasinančių ir pasityčiojančių įrašų gausėjo.

Tomis žinutėmis buvo reaguojama į kambaryje vykusius pokalbius - "Urbšys nepadės", "nebeturi gerbėjų" ir pan. Atsirado ir žodis "pakasim", "išgyvensi iki Kalėdų". Supratome, kad pokalbių atvirai klausomasi. Pasižvalgius vakare pro langą atsirado įrašas - "ko žvalgaisi pro langą..."*

Nufotografavome tuos įrašus, tačiau pavyko išsaugoti tik vieną,
siųstą paštu, nes vakare trumpam išėjus į miestą paliktas krautis telefonas Samsung Galaxy SS mini dingo. Atsirado jis iš ryto koridoriuje. tačiau be visų nuotraukų.

Keistas sutapimas, kad sūnus gruodžio 12 d. gavo pranešimus, kad su juo nutraukiamos darbo sutartys. Įtariu, kad šis išpuolis susijęs su mano, kaip visuomenės gyvenimo ir politinių įvykių komentatoriaus, taip pat analitinių straipsnių apie mūsų politinę sistemą autoriaus, veikla. Todėl prašau padėti tuos įtarimus išsklaidyti.

Dr. Vytautas Rubavičius, rašytojas. Vyriausybės kultūros ir meno premijos laureatas

Sėkmės!
2017-12-14 19:51
 
88.118.214.222 LTU

12 TAIGI

lauksime aiškių teisėsaugos atsakymų.

2017-12-14 17:50

90.135.26.108 DEU

1 ZOMBIS

Idomus straipsnis. Kazkada buvo apie Stassi. Abejoju ar kas ras kokiu nors sio teroro irodymu. Manau, kad prades leisti antis del galimos ligos.

Kur, beje, biografija?

Kaip menantiems sovietmetį patinka tokie posūkiai:

1975 m. Vilniaus universitete baigė astrofiziką. Dirbo filosofijos, sociologijos ir teisės institute, redagavo žurnalą „Mokslas ir gyvenimas“, buvo „Literatūros ir meno“ vyr. redaktoriumi ir redakcijos darbuotoju.

Glavlitas:

4-ajame dešimtmetyje Glavlitas turėjo didžiulę įtaką ne tik bibliotekų fondų komplektavimo politikai, bet ir visam kultūriniam Rusijos gyvenimui.

Uždaryta 1991 m. spalio 25 d.

Tai „artistai" - Rusijoje:)

O Lietuvoje?

Ideologinė cenzūra Lietuvoje 1956-1989 m. - Lituanistika.


Savo nuomonės turėti negalėjai.


* Pats patyriau ir patiriu tokius „nervus tikrinančius" „fokusus" - tiek tuomet, prieš 10 metų, tiek visiškai neseniai,
tiek šią savaitę**.

O VBS manim nesidomėjo ir nesidomi; Gūglė tik „mato":))
** Gal kam atrodo, kad geriau „ganytis"
 
- bent sotesni būna:)))

A?
P.S. Negi?
Ne.

Lietuva
buvo, yra ir bus.



Komentarų nėra: