2017-03-26

Raketos Karaliaučiaus krašte

Nes Rusijos raketos Karaliaučiaus/Kunegsgarbo krašte:

– Kokią grėsmę šiandien Lietuvai kelia Rusija?

– Rusija kelia grėsmę ne tik Lietuvai, bet ir visam regionui, visai Europai. Matome, kaip Rusija elgiasi Kaliningrade – šalies teritorijoje prie mūsų sienos. Ten dislokuota branduolinį užtaisą galinčių nešti raketų, esant reikalui, pasieksiančių Europos valstybių sostines. Taigi tai nebe vien Baltijos regiono reikalas.

... šalies teritorijoje prie mūsų sienos?

Taip mūsų Prezidentės mylimų Amerikos Jungtinių Valstijų Prezidento Donaldo Trumpo žento 
bendrapavardžio, irgi Kušnerio,
ištisą TSRS Mokslų Akademijos leidinio numerį užėmusiame 1951 metų beveik 300 puslapių straipsnyje pagrindžiama, kodėl tos žemės Potsdame
atiteko Tarybų/Sovietų Sąjungai administruoti iki taikos susitarimo su Vokietija pasirašymo - tasai Kušneris moksliškai įrodo, kad Karaliaučiaus/Kunegsgarbo kraštas -
исконно литовские земли.

Kaip mūsų Prezidentė puikiai žino, tuo metu Lietuva buvo viena iš TSRS respublikų, ko Potsdame nepripažino sąjungininkės JAV ir Didžioji Britanija.

Prezidente, juk Lietuva - drąsi šalis.
O Jūs atsakote už jos užsienio politiką.

Pareikalaukit grąžinti šias исконно литовские земли Lietuvai, kol 100 metų nuo taikos sutarties su Vokietija* pasirašymo.

Juk 
ten,
Palvininkuose - mūsų gintaras.

Ir neliks grėsmės Europai.

O tos žemės ne tik Herkaus Manto laikais buvo mūsų: 1560-tais metais Kulviečio ir Rapolionio mokyklai Karaliaučiuje pakako Žygimanto Augusto privilegijos tampant universitetu.



10. Siaip
(2016-06-21 14:40:03)
(82.140.131.155) Parašė:
Su 4 punktu yra vienas niuansas. Vokietija pasirasydama 1990 m. rugsėjo 12 d. sutarti pripazino Lenkijos Vokietijos siena ir atsisake bet kokiu pretenziju i zemes prarastas nuo 1945 m. Taip, kad Königsbergo sritis De facto atiteko Sovetu sajungai (dabartiniai Rusijai, nes nebeliko savininko pretenziju i nuosavybe(Lenkijai, Rusijai, Lietuvai)). Ten yra ir daugiau apribojimu, pvz teoriskai buvusioje rytu voketijos teritorijoje gali buti dislokuotos tik Vokietijos pajegos, kitu NATO saliu padaliniu negali buti ir pan.




Komentarų nėra: