2016-12-18

Gyvename beprotnamyje

Anot "Swedbank" vyriausiojo ekonomisto, jau du* metus mūsų Swedbanklandijoje kontrabanda įskaičiuojama į BVP.
Gruodžio 15 d., ketvirtadienio, pavakarę muitinės pareigūnai kelyje tarp Panevėžio ir Pasvalio sulaikė krovininį vilkiką, vežusį didžiulį – 420 tūkst. pakelių – nelegalių cigarečių krovinį. Bendra sulaikytos kontrabandos vertė – 1 mln. 251 tūkst. eurų Tai viena didžiausių šiemet muitininkų sulaikytų rūkalų kontrabandos siuntų Lietuvoje, pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Apie 17 val. vakaro Kauno teritorinės muitinės mobiliųjų grupių patrulis kelio Panevėžys-Pasvalys-Ryga 12 kilometre patikrinimui sustabdė Lietuvos piliečio G.M. vairuojamą krovininį vilkiką „MAN“.

Vairuotojas sakėsi iš Latvijos į Lenkiją vežantis sandarinimo putų krovinį, bet pažvelgę atidžiau pareigūnai išvydo, jog legalaus krovinio tebuvo vos dvi paletės, sukrautos puspriekabės gale.

Visa likusi vilkiko puspriekabė buvo aklinai pilna cigarečių „L&M“ dėžių, iš viso „MAN“ vežta net 420 tūkst. pakelių nelegalių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis.

Bendra sulaikytos kontrabandos vertė – 1 mln. 251 tūkst. eurų, tai viena didžiausių Lietuvos muitinės pareigūnų šiemet sulaikytų nelegalių siuntų.

Be to, eilinį kartą pasitvirtino pastarųjų metų tendencija – jog baltarusiškų cigarečių kontrabandą vis dažniau į Lietuvą mėginama įvežti iš Latvijos teritorijos.
Tai kaip dabar?

Muitininkai 1 mln. 251 tūkst. eurų sumažino Lietuvos BVP?

* Kur ten du - štai 2011m. rugsėjo 29 d. Delfi rašinys:
Skaitykim:

Rekomendavus Europos Sąjungos statistikos tarnybai buvo įvertinti tabako, narkotikų ir alkoholio kontrabandos bei prostitucijos sandoriai. Įtraukus į nacionalines sąskaitas šiuos rodiklius, pridėtinė vertė didėjo apie 0,3 proc.

Ar visiškai jau išprotėjo Europos Sąjunga?
Ar besusigaudom patys, kur anekdotas, o kur ne?
O ką - jei jau nelegalios veiklos didina BVP...


Komentarų nėra: