2016-07-10

Čia mano namai?

Čia
mano namai?

Dar vakaro pradžioje (atsi)sveikinimo žodį „Ančiai“ tarė ir prezidentė Dalia Grybauskaitė. Jos Ekscelencija į Trakus atvyko dar likus kone valandai iki pasirodymo pradžios: spėjo aplankyti ir miesto prekeivius, pasivaikščiojo ežero pakrante, pėstute atėjo iki saloje esančios pilies.

Prisipažinusi, kad pati užaugo su „Anties“ muzika ji scenoje tarė ir sveikinimo kalbą. „Tikrai neįsiprašiau, tikrai nenorėjau. Nepatikėsite, bet nemėgstu viešų kalbų“, – pradžioje kuklinosi linksmai nusiteikusi prezidentė.

Pasak jos, per daugiau nei tris dešimtmečius „Antis“ paliko didelį pėdsaką ne tik muzikos, bet ir Lietuvos istorijoje. „Antis“ budino mus, budino mūsų sąžinę, mynė ant nuospaudų, kaišiojo špilkas, nervino ir priekaištavo. Ir primindavo, kaip neturi būti. Mes visi galvodavome, kiek ilgai jie trauks, kiek ilgai jiems leis demonstruoti drąsą pasakyti tai, ko nedrįsdavome mes. „Antis“ visada buvo su mumis. Nenoriu liūdėti, bet kažkaip neišeina. Tai ir mano dalis gyvenimo“, – kalbėjo D.Grybauskaitė.

Į koncertą ji atvyko su dovana – A.Kaušpėdui prezidentė įteikė Lietuvos trispalvę. Pasak jos, tai geriausia dovana, kurią gali padovanoti prezidentė tokiai patriotiškai grupei.
Tai gal mūsų namai ten, kur "Antis"
perskrido?




Komentarų nėra: