2016-04-19

Pro bono proprio lituano

„242 advokatai Vilniuje 100 tūkst. gyventojų. Tai tikrai labai aukštas skaičius. Vilniuje jau pasiekėme ribą“, – tokius rodiklius Visuotiniame advokatų susirinkime pristatė Advokatų tarybos pirmininkas Ignas Vėgėlė.

Advokatų skaičius Vilniuje gerokai viršija regiono šalių, tokių kaip Norvegija ir Danija, pirmaujančių pagal advokatų skaičių, vidurkį. Šiuo metu Vilniuje praktikuoja 1 tūkst. 288 advokatai – daugiau nei pusė visų advokatūros narių. Šiuo metu į praktikuojančių advokatų sąrašą iš viso įrašyta 2130 advokatų.

„Pagal advokatų skaičių Lietuva pirmauja Baltijos šalyse. Lietuva lenkia Latviją, Estiją, Švediją, Suomiją, o atsiliekame nuo Norvegijos ir Danijos. Tos valstybės, kur per daug advokatų, tampa bylinėjimosi valstybėmis. Tuomet gali kilti problema, kad advokatas sieks ne išspręsti ginčą, o sukurti jį“, – sakė pirmininkas.

Turime daugiausiai kalinių ES, skaičiuojant šimtui tūkstančių gyventojų. 




2016-04-16 08:09
99.55.145.121 USA

25 IR DAR IS JAV

JAV advokatai labai daznai dirba pro bono, tai yra advokatui yra NESUMOKAMA iki kol jis laimi byla. Pbandykit jus lietuviai advokatai padirbti...
Lietuviai...

Kokie dar lietuviai?

Pro bono publico (English: for the public good; usually shortened to pro bono) is a Latin phrase for professional work undertaken voluntarily and without payment or at a reduced fee as a public service.

Pro bono ... ubago proprio?

Pro bono publico lituano...

Komentarų nėra: