2016-04-06

Britų bernelis

Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas antradienį buvo spaudžiamas paaiškinti savo šeimos narių finansines schemas, kai nutekinti „Panamos popieriai“
atskleidė, jog jo velionis tėvas vadovavo vienam ofšoriniam fondui, kuris 30 metų nemokėjo mokesčių Jungtinėje Karalystėje.

D.Camerono biuras Dauningo gatvėje tvirtino, kad klausimas, ar premjero šeima tebeturi investicijų ofšoriniuose subjektuose, yra „privatus reikalas“, nors vienas vyriausybės šaltinis vėliau sakė naujienų agentūrai AFP, kad ministras pirmininkas tokio pobūdžio aktyvų neturi.

Paviešinti faktai, patekę į daugumos britų dienraščių pirmuosius puslapius, kompromituoja konservatorių lyderį, kuris stengėsi vadovauti tarptautinėms pastangos, didinant finansų skaidrumą ir kovojant su korupcija.

Jo velionis tėvas Ianas Cameronas 9-o dešimtmečio pradžioje padėjo įkurti Bahamuose investicinį fondą „Blairmore Holdings Inc.“

Kaip pranešama, jis tebebuvo vienas iš penkių Jungtinėje Karalystėje gyvenančių to fondo direktorių prieš pat savo mirtį 2010 metais.

Nutekinti mokestiniai dokumentai, su kuriais susipažino dienraštis „The Guardian“ ir nacionalinis transliuotojas BBC, „Blairmore“ kasmet įdarbindavo iki 50 Bahamų gyventojų, kad jie pasirašinėtų įmonės dokumentus, turinčius apsaugoti nuo mokesčių Britanijoje.

„Per 30 metų „Blairmore“ Jungtinėje Karalystėje nesumokėjo nei nė vieno penso mokesčių nuo savo pelno“, – rašo „The Guardian“.
Bahama...
P.S. Jamaica?
Bermudai!


Komentarų nėra: