2015-09-29

Slapta įstaiga

Rusijos prezidentas interviu Jungtinių Valstijų žiniasklaidai pareiškė, esą Lietuvoje gyvena tik 1,4 mln. gyventojų – dukart mažiau nei yra iš tiesų.

„Neseniai patikrinau statistiką (I have looked through the recent statistics), šiandien šalyje gyvena 1,4 mln. žmonių. Kur yra žmonės? Daugiau nei pusė žmonių paliko šalį. Ar galite įsivaizduoti situaciją, kai daugiau kaip pusė amerikiečių palieka Jungtinių Valstijų teritoriją? Tai būtų katastrofa“, – kalbėjo V.Putinas CBS televizijai interviu,
kurį pirmadienį paskelbė Kremlius.

Šiuos neteisingus skaičius, esą Lietuvoje gyvena mažiau nei pusantro milijono žmonių, liepos mėnesį viešai transliuotame pokalbyje V.Putinui pasakė Karaliaučiaus srities gubernatorius Nikolajus Cukanovas.

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, Lietuvoje šiuo metu gyvena 2,9 mln. žmonių.

Teko šį mėnesį būt Lietuvos statistikos departamente 
- tvarka kaip slaptoj ar karinėj įstaigoj.

Kai mūsų pačių duomenys nuo mūsų, Valstybės piliečių, paslėpti (mūsų pačių, t.y., Valstybės, labui, žinoma) - kaip sužinot, kur teisybė?

Kas gi suklydo?
Kas?

1 komentaras:

Zenonas rašė...

Labai paprasta matematikui pačiam pasiskaičiuoti, kiek-gi Lietuvoje. Savo artimuosius suskaičiuoji, kiek Tavo paties užsienyje, kiek mano ir Tavo draugų vaikų užsienyje (manoji dukra fisgi fakar grįžo iš Fokietijos - nebeskaičiuok) . O dar paimk kiek kaimiečių į statybas išvažiavę, ir pamatysi, kad Putinas yra teisus - reiks Mikutavičiaus prašyt pataisyt himną "mūsų tik vienas su puse milijono, ir todėl apseisim be medalio" .
Skaičiai bus su didoka paklaida, bet esmė ne tikslus skaičius, o tendencija.