2015-01-16

Laukiniai Vakarai

Šveicarijos centrinis bankas (SNB) ketvirtadienį netikėtai sumažino bazinę palūkanų normą nuo -0,25 proc. iki -0.75 proc.

Да да?

... nuo -0,25 proc. iki -0.75 proc. 

Kam aiškintis, kas ta bazinė palūkanų norma?

“In a surprise announcement this morning the Swiss National Bank ended its 1.20 EUR/CHF protective floor and cut interest rates to -0.75%.”

Do you remember?
Kaip aiškina SNB, tokie (netikėti) sprendimai buvo būtini, nes baimintasi, kad minimalus Šveicarijos franko kursas nepakurstytų netikslingo monetarinių sąlygų sugriežtinimo. „The Financial Times“ (FT) primena, kad valiutų „lubos“ (1,2 Šveicarijos franko euro atžvilgiu) buvo įvestos per patį euro zonos krizės piką.
SNB taip pat pabrėžė, kad pastaruoju metu skirtumai „pagrindinių valiutų zonų“ monetarinėje politikoje ženkliai išaugo, ir tokia griežčiausia tendencija kurį laiką išliks. Kaip pastebi Šveicarijos centrinis bankas, euras pastebimai nuvertėjo JAV dolerio atžvilgiu, o tai savo ruožtu susilpnino ir Šveicarijos franko pozicijas JAV valiutos atžvilgiu.
Šveicarijos akcijų rinka smuko apie 6 proc., smunka akcijų rinkos ir visoje Europoje, nes investuotojai mieliau perka „saugesnius“ aktyvus, tokius kaip auksą ir Vokietijos obligacijas.
Po netikėtų Šveicarijos centrinio banko sprendimų ketvirtadienį euro kursas franko atžvilgiu smuko 30 proc. - nuo 1,20 iki 0,8052 franko už eurą, rodo „Forex“ duomenys.

Pakelkit rankas, Elitiniai Pinokiai, kurie praturtėjot šitokiu

netikėtu 

būdu:)

Braidžioja frankai:)))
Wild West!

9. haha
2015-01-16 07:24
IP: 212.117.29.44
 



Komentarų nėra: