2014-12-30

Apolonas žiemą

Parjojo karalius iš medžioklės - o saliuto nuo pilies kuoro nėr.

Išsikvietė sargybos viršininką, tas atbėgo, stovi išsitempęs.

- Kodėl nesaliutavai kanonais?

- Dėl dešimties priežasčių:

1. Nebuvo parako.

2. Ne...

- Eik lauk!

O ką su tokiu kalbėt?

Nemažas bagis - amerikoniškas.



Praėjus 42 metams nuo to laiko, kai buvo ištarti šie žodžiai, žmogaus koja nebuvo nusileidusi ant Mėnulio paviršiaus. Valstybinis finansavimas, kokiu NASA galėjo mėgautis 1966 metais, tapo nebepasiekiamas, nes visuomenė tapo finansiškai išvarginta, ypač po valstybinius prioritetus gerokai pakoregavusios galingos naftos krizės 1973 metais. Išlaidos kosmosui tapo kažkuo ko galbūt ir vertėtų imtis, bet esant begalėms finansinių apribojimų NASA teko mažinti apsukas ir tenkintis kuklesnėmis mokslinėmis misijomis: 1973 m. pradėta „Skylab“ programa, vėliau – „Space Shuttle“ ir įvairių autonomiškai valdomų zondų bei palydovų programomis.

... nes visuomenė tapo finansiškai išvarginta?

Todėl NASA nebegalėjo mėgautis valstybiniu finansavimu nuo 1966 metų iki šiol?

Galėjo gi pasiskolint...


Hiperboriečiai gyveno šiaurėje, kur visada šviesu ir kur Apolonas praleidžia žiemos mėnesius. Saulės dievas kartais buvo vadinamas hiperboriečių Apolonu ir sakyta, kad jis pas juos atvyksta kas 19 m.

Herodotas taip pasakoja...
Maždaug 430 m. pr. Kr. Graikų rašytojas Herodotas tvirtino, kad gintaras buvo apyvartoje (kaip pinigai) Graikijoje ir kitose šalyse ir kad jis buvo viena brangiausių iš tuo metu žinomų medžiagų. Kaip amerikiečiai prieš keletą metų puolė į Vakarus ieškoti aukso, taip senovės žmonės iš Finikijos, Graikijos, Asirijos ir Romos skubėjo į Lietuvą ieškoti gintaro. Kai kuriems šių senovės klajūnų pavyko rasti gintaro kraštą, bet daugumą suklaidino pavydūs ir gudrūs Finikijos pirkliai...

1 komentaras:

audrius rašė...

Tauru... ragai, skalpai, skuros, ..... Kadais ir čia taip buvo, taurus tavtiečiai ant cameliu, kumeliu, goniu, pagoniu, pakoniu, pegasu, ....?

Alfa ir gama, ir tavta tara tavtara.....

Phoenician gimel.svg верблюд гамл = /g/

ג (гимель) в иврите
ج (джим) в арабском
Γ (гамма) в греческом
В этрусском языке не существовал звук [g], поэтому буква C, производная от gimel использовалась для записи звука [k] (т. о. звук [k] записывался одной из трёх букв в зависимости от следующей гласной: K перед [a], C перед [e] и [i], Q перед [u]). В латинском алфавите буква C использовалась для записи как звука [g], так и [k]. В середине III века до н. э., для различения записи этих звуков, вводят букву G, полученную путём модификации C, закрепив её за [g].
Г в кириллице

Phoenician aleph.svg бык Алп = [ʔ]?
гортанная смычка

א (алеф) в иврите
ا (алиф) в арабском
Α (альфа) в греческом
A в латинском
А в кириллице


https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B5_%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8C%D0%BC%D0%BE

Tauru....

http://www.wpclipart.com/American_History/commerce/Bison_skull_pile,_ca1870.jpg

http://press.anu.edu.au/apps/bookworm/view/Humanities+Research+Vol+XV.+No+3.+2009/5051/images/Longman_Figure3_fmt.jpeg

http://press.anu.edu.au/apps/bookworm/view/Humanities+Research+Vol+XV.+No+3.+2009/5051/ch06.xhtml

http://www.nps.gov/features/yell/slidefile/mammals/bison/Images/07098.jpg

http://www.nps.gov/features/yell/slidefile/mammals/bison/Page-4.htm

Aš esu Alfa ir Omega, sako Viešpats Dievas, kuris yra, buvo ir kuris ateis, Visagalis. – Apr 1, 8.

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BB%D1%8C%D1%84%D0%B0_%D0%B8_%D0%9E%D0%BC%D0%B5%D0%B3%D0%B0

Aš esu nuo Tauro rago iki Galo, nuo Aleksandro rago iki Šventaragio galo ar sėlio, celtiko... tAurelis ir galas-konec(sėlionis ant kumeliaus, žirgo)... Jaučia judesi judejima juda virpesius ragelio gyvatos gajos prada ir koneca galavijo galui atajojanti... stumbra umbra auga ambra ir amen am baran gala mesa boselin banken konservokuoti.....ar panašiai...?