2014-06-17

EthUWA


Pirmaisiais laimingaisiais, galėjusiais paliesti lietuviškus eurus, tapo premjeras Algirdas Butkevičius, finansų ministras Rimantas Šadžius ir Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas, kuriam ir teko garbė paspausti monetų kaldinimo mašinos presą. Likusieji į monetas galėjo tik pasižiūrėti.


„Ši diena yra išskirtinė, nes čia prasideda lietuviško euro kelias į visų mūsų kišenes, kuris baigsis kitų metų sausį", - prieš paspausdamas mygtuką sakė V. Vasiliauskas.

???

„Norėjome išbandyti įrenginius, etaloną, kurio pagrindu bus kaldinami didžiuliai kiekiai monetų. Tai yra technologinis ir simbolinis dalykas“, - sakė V. Vasiliauskas, paklaustas, kodėl prireikė spausdinti eurus nesulaukus oficialaus sprendimo.

Kaip nuotrauka?

Schuler.

Schüler.

Vokiškai čia.

szuler
nałogowy gracz w gry hazardowe, oszukujący w grze.

ךùleris (l. szuler < vok.) sm. (1)
1. NdŽ, Sml padauža, išdaigininkas: Tie vaikai tai tikri šùleriai Krs. Toks šùleris buvo: prigaudo pelių i mėto žmonėm pro langus Vdšk.
2. sukčius: Šulerių, kortaunykų niekas nepažino MitIV304(D.Pošk).


Euras - gerai.

O jeigu susibankrūtysi?

Štai, palyginkit: kur 1 milijardas litų, o kur 100 milijardų eurų!

Kai kas turi printerį, išmaniuoju būdu valdomą.

Ne mes

Ant lietuviškų euro monetų bus rašomas ne „euras“, bet „euro“.

Kišenėje lietuviškas euro, o ant to euro joja nesuprantamu vardu vadinamas raitelis:

„Taip yra todėl, kad jais galėtų naudotis ir kitų šalių piliečiai. Kad jiems būtų paprasčiau ir lengviau suprantama, turime laikytis tarptautinės praktikos“, - aiškino premjeras.

Labai patogu - naujas vardas, naujas veidas, ir eisena nauja.

Etymology
From Czech šulíř[1]

Vėl tie čekai...

Ir polka, ir taleris, ir absintas jų...

O šulerio šūlė - kieno? q 

O ką - jei vėliava nauja, ir mums vardas pritiktų naujas:

Elertė radijas iš (:EthUWAkrašto!

O kaip bankai vardus kaitalioja?

Labai patogu - naujas vardas, naujas veidas, ir eisena nauja.

Etymology
From Czech šulíř[1]

Vėl tie čekai...

Ir polka, ir taleris, ir absintas jų...

O šulerio šūlė - kieno?  


Kieno?


3 komentarai:

audrius rašė...

Šuleris-žulikas, kuris slepiasi po maskuotėm novydamas vardus ir ttt. Novyti yr naikinti, o navatnas žulikas, tai tiesiog iškrypėlis-keistuolis nužulęs nuo gyvenimo naikinantis aplinką panovėj keisdamas ją mandrai... .

Bože miškijoj čekai turi pragirios pragarą kur laikas pinigai? Laikyti, skolyti, pralaikyti, pragirios,... Geri vyrai geroj girioj gerą gira gėrė.... Gerk! Gerk ir krauju rašyk ant skolos čekio(čekai? Čekistai:))!

Prahga

http://sanskritdictionary.org/prahara

http://sanskritdictionary.org/hara

Sakė sakė sakalėliai putni pereigėlėje kelio gali... Basar, bazaras, baltazaras, galatasarajų basaras, va sari judo ni poni ni panimati jatavoni basari besarabi vosarmati... Čekajėm santechnikų skribtą iš alia pontinijos vindonijos:

http://sanskritdictionary.org/praha

Prarastos progos pragaro garo laiko mašinos pirmųjų lašų-lėšų kapsinčių šulėn.... Suk suk rateli, suk į kitą pusę... Sukčiai! Čekas ir Lexas? Tekila ir lašas, sančekis ir alioša, santexnik lioxa, sant.aleksandro'vyčius, teka-laša alka holly girioj..., čekis lėšos, santaka lėšų, .....? Daugiavarityvinis vardadzyvinis ček-lex powerpontinus bazaras...? Šulėriai, žulikai,...

Prague capital of the Czech Republic, Czech Praha,perhaps from an ancient Slavic word related to Czech pražiti,a term for woodland cleared by burning. Popular etymology is from Czech prah "threshold." Related: Praguean; Praguian.

Pražulė, Pražulaikė, Pragulė, Prahulianka, Praragasžulikų, Pyrogžyva, Raguva, Svietaragis,-rakis,-kina,-zamk,-gard,-žard,..,? Vilniuje ir buvo Pagulianka:)

Veizi šulėris, tai tas palenktas žmogs nuo sveiko(cielo, viso, pilno, lieti, viso,...) gyvenimo, nužulęs, kur Š=ž, g, k, s, z,... ar pan.:

Lkž žul

žulikas žulikauti žulikavotas žulikynas žulikysta žulikystė žulikpalaikis žulikumas žulikuoti žulimas žulinėti žulinti žulyti žuliukas žulka žulkas žulkauti žulkavoti žulnias žulnoti žulnus žulsnuma žulsnumas žulsnus žulsti žulti

audrius rašė...

Ethuwenija janewthu(L)e New Vild Dainewa...

http://m.youtube.com/watch?v=CtKsaB5xgxI#

Nauja nauja... Naujas statymas? Suk suk ratelį rulėtės.... Sukčiai, žulikai, šuleriai, keistuoliai, navatos,... :)

audrius rašė...

Roma nova Eutanija Sėlitikų;)

Teiginys, kad sėliai į istorijos šaltinius pateko vėlai, kad juos paminėjo tik Kalavijuočių ordino kronikininkai XIII a. pradžioje (p. 28), reikalauja patikslinimo, kadangi pastaraisiais laikais keliama mintis, jog sėliai yra minimi viename romėnų žemėlapyje, vadinamame Tabula itineraria Peutingeriana, sudarytame III ar IV a., kurio kopijos išlikusios iš X–XII a. Tame žemėlapyje sužymėti ano meto Europos vandens keliai. Viena iš upių, įtekančių į Baltijos jūrą, vadinama Fluvius Sellianus, t. y. Sėlių upė. Tą upę tyrėjai linkę tapatinti su Dauguva. Šio vandens kelio pradžia (ar pabaiga) pažymėta Caput fl(uvii) Seliani „Sėlių up(ės) žiotys“.

Paselenije sėlių salaspiliuose anttukalnų keliasi kyla pasėliai.. paRyga, Praga, Paryžius, paGardinas, paGroznas, Prieglius, Portųgalija, paGalvė, papilaitėsGilužiai, PRGZ...., paRog, Sėliankstis nuslenkti sėlių galvai-sargui-sarui-carui-karui-kirui-girėjui- ... Galų keltų sėlių Galatasarajai su visom Pereigėlėm prie gylaus undenėlio su dygyliomis mietimis viliečių ir pilimis iškeltomis salose-sėlose sieloms-syloms vėlyti ir vėleilikti solytė lydžiais letųsėmaitijos rupiais...

New Praga, Vil new, Old solidų saulydžių sėliai susėdę su susiedais siduviliečiais sudas sodina sutartinės dangun tardami.... Solidu sava lieti... O kas papilėje, pasėlėj, pašalėje,patvoryje grajina, vis naują grajų, ....?:)

http://www.sanderusmaps.com/en/our-catalogue/detail/161476/%20antique-map-of-bohemia-prague-cheb-by-braun--hogenberg/

Na, tai kuriam krante užupis? S'Old ar pa novė newnumesti? Aha, naujos bangos juros molius mala vis naujai naujai, kad net per bangų skaičiavimą, jų žalą ir naudą visai pamiršom kas esam, kur vandenys, kur sodai su sodiečias dingo, kokian pragaran nugarmėjo svieto balto bokštai miesto danguje, o jau vardų vardelių maišalynė, kad net skaičių vardai pasibaigė.. Svieto pabaiga! Galas! Aki Mirk a... Lai dzyvu dzyvnas sviete sėlėnijos bangose raibuose buoluojantys per kūnų cielą galmėk gamižinai arba karalius mirė - tegyvuoja karal...saragė alma matėrė~ :)

Kapec fpluvijus sėlių, o gal kopos sėlių?

http://www.hs-augsburg.de/~harsch/Chronologia/Lspost03/Tabula/tab_pe09.html

Štai kur įteka

http://www.hs-augsburg.de/~harsch/Chronologia/Lspost03/Tabula/tab_pe10.html

Sėlių upė Dauguva? Ar Dauguva greičiau fl... Paludis, o Sėlionių upė Vysla-Nemunas-Prieglius? Ar kažkas per amžius nusipavidalino benovydamas?

Fl. Agalingus Tyras?

http://129.206.74.247/geol/detail.php?id=28697&type=0&l=DE

Aha, tai gal Reinas yra Kronus, KuReinas? Gudriai čia teplioriai pasistengė ar gal gintaro keliai paslaptorius buvo, ar patys sėliai su suduviais jiems atplukdydavo?

Gal Prancija, kap ir Deučė buvo Prusija?:) Nepabuvęs prūsu nebusi prancūzu, vokiečiu, rusu, lenku, lietuviu, anglu, švedu ir kitokiu naujagalu new sėlionim?:)))

Veizėkit, juk akys tai nemeluoja, o upių su žemėmis ir kalnais lengvai neperstumsi panovai, kad ir kokie galingi būtų pa novė šlextova besarmatova...:

http://www.hs-augsburg.de/~harsch/Chronologia/Lspost03/Tabula/tab_pe02.html

Visas svietas Romanovas:

http://www.hs-augsburg.de/~harsch/Chronologia/Lspost03/Tabula/tab_pe00.html