2014-03-24

Aukuro Pilis

Akropolis (gr. ακρόπολης 'miestas ant kalvos') – miesto dalis su įtvirtinimais, iškilusi ant aukštesnės kalvos. Kadangi gynybiniais sumetimais akropoliai paprastai buvo įrengiami ant aukštesnių kalvų, šios citadelės dažnai tapdavo Senovės Graikijos miestų, išsidėsčiusių kalvos papėdėje, branduoliu.

Акро́поль (др.-греч. ἀκρόπολις — верхний город) — возвышенная и укреплённая часть древнегреческого города, так называемый верхний город; крепость (убежище на случай войны).

An acropolis (Greek: ἀκρόπολις; from akros or akron, "highest", "topmost", "outermost" and polis, "city"; plural in English: acropoles, acropoleis or acropolises) is a settlement, especially a citadel, built upon an area of elevated ground—frequently a hill with precipitous sides, chosen for purposes of defense.

.... "highest", "topmost", "outermost"

...for purposes of defense

Polis.

Altar of Zeus, in the Acropolis of Pergamon

ἀκρόπολις 

Aukuro Pilis.


1 komentaras:

audrius rašė...

Kur mūsų aukų kūrimo galatorių vietos? Akropolis bazelis bazilika baziljevna, senukų archikatedra bazilika su TV bokštu kutitoju varapajais, zuokuratas evrokulinis su valijos bokstais verstisylas centra bazė likimo, TEO devo bazilika skaistykla san šviesolaidinė gala ktika Toli Veisė per bijosietija biorobotijos, LTV ir kitokie LNK kanalizaciniai kanalai pokakalus per bokštus ir kanalus siųsti biorobotams sutepti nuo girgždėsio ir kad bijotu vystytis į žmogų kurianti vietoj bijančio mesgalio-bijomėsa-biomase, ai dar turim palydova kosmose kuris meiliai meilinasi meluodamas mylėdamas lovindamas Lietuvą, ..... Atvirų dūrų dienos Lietuvai vilnyja nenutrukstamai... LIETUVA, ar tu tikrai tapai paskutinė dūrų dura ir kokio bijo tu bijai pro duris įjoti ant jėgonio, kuris išpirs duris, kur tave bijo leisti, o jei koks durnius išprotėjes pastos kelią, tai jėgonio kanopom trypk tuos tarakonus, nes visos jėgonio-kaunio-jėgovos-jagyvės galio tavo valioja, Lietuva! Valiok, Lietuva! Tik tau Lietuva, paklusta Jogalija, tik tu Lyta, Leda, Lyda, Lite, Galydyja ir visu kitu tikrų vardų turėtoja! Lietuva, meilė baigėsi, melas su meilikavimais ir lovės meilovės baigės, mire, išgaravo kap bezdalai, nes metas sakyt tiesa tiesiai ir jausti tikrą gyvenimą, tikrus judėsius, tikrus žiedus ir vaiskius vaisius! Lietuva, jok, bo tai ne juokas ar jaukas, tačiau jok ir gyvink gyvenima žyvengimu žirgo, žveng, žvingingk, gindama nuo juokdarių bedalių ubogų jaukų save ir savo dalią, juk mes visi ir esame Tu Viena Lieta Lietuva Litavojanti Velikos Valią nuo Vilijos kalnų kartu su žvengimu žyvatos gyvintojo, gyvatos vities, lazdų žydintojo-gyvintojo, sielos įkvėpėjo rinkėjui sodinti, sodų ruja kurti su ugnimi ir sutartinėmis skambančiomis soduvijoj dainų vijų nėryje sėmėmaitijai ir daugmai!