2011-12-29

Atila nejuokauja

Laimėję 2010 metų rinkimus „mes gavome progą užbaigti bankininkų erą, apginti suklaidintus žmones ir liautis krauti visus nuostolius ir rizikas ant žmonių (pečių)“, - pridūrė premjeras.

Europos Centrinis Bankas (ECB) išsakė priekaištus ekonominių sunkumų patiriančiai Vengrijai dėl planų perimti nacionalinio centrinio banko kontrolę, skelbia „EU Observer“.

ECB ketvirtadienį pareiškė, kad Vengrijos parlamentą pasiekęs naujo įstatymo projektas gali pakirsti šalies centrinio banko nepriklausomybę. Daugiausiai nerimo Frankfurte įsikūrusiai europinei institucijai kelia siūlymai padidinti centrinio banko prezidento pavaduotojų skaičių, kas esą sudarytų valstybei galimybes reguliuoti bazines palūkanų normas, bei sujungti banką su šalies finansų sistemos priežiūros institucija.

Vengrijos premjero Viktoro Orbano centro dešinės „Fidesz“ partija parlamente turi absoliučią daugumą ir yra pajėgi keisti konstitucines nuostatas.*

Vengrijos premjeras - Atilos palikuonis 2011/12/25 15:11

O kieno – Kubilius?

Nuo pasitikėjimo kryžiuočiais iki pasitikėjimo savimi, nežinomybėje.

Ar tikrai pasitikime savimi?

7. Prasiskolinančios valstybės pasitikėjimas UŽSIENIO TURTU nežinomybėje
2011-12-29 10:43 IP: 80.240.9.72

VALIUTŲ VALDYBOS sistemą yra turėjusios apie 70 šalių. Šios sistemos idėja gimė Didžiojoje Britanijoje apie 1800 m. Idėjos autoriai - grupė ekonomistų, žinomų valiutos mokyklos (Currency School) vardu. Jie turėjo didelę politinę įtaką ir 1844 m. ketino Anglijos Banką (Bank of England) pertvarkyti į valiutų valdybą, pavadinimu Bank Act. Skirtingai nuo šiuolaikinių valiutos valdybų, valiutos mokyklos atstovai NESUPRATO, kad ir indėliai ir išleisti banknotai, kurie sudaro monetarinę bazę, turi būti 100% PADENGTI UŽSIENIO TURTU, esant VALIUTŲ VALDYBOS sistemai. Bank Act nepadengė savo indėlių užsienio rezervais, ir todėl valiutos mokyklos atstovai užuot Anglijos Banką pertvarkę į valiutų valdybą, pertvarkė jį į CENTRINĮ BANKĄ. D. Britanija buvo ekonomiškai pažangiausia tų laikų šalis, jos pavyzdys buvo užkrečiamas, ir daugelis kitų šalių mėgdžiojo D. Britanijos įstatymus. Tai padėjo centriniams bankams PAPLISTI PO EUROPĄ. Pirmas SĖKMINGAS BANDYMAS įkurti valiutų valdybą įvyko 1849 m. Britų Indijos vandenyno KOLONIJOJE Mauricijuje. Po eksperimentinio laikotarpio valiutų valdyba pasiekė savo brandžią, dabar vadinama klasikine arba ortodoksine, formą 1912 m. ir tai buvo VAKARŲ AFRIKOS valiutų valdyba, kuri apėmė BRITŲ KOLONIJAS: Nigeriją, Ganą, Siera Leonę, Gambiją. Vakarų Afrikos valiutų valdyba tapo modeliu vėliau susikūrusioms valiutų valdyboms. Apie 1930 m. valiutų valdybos sistema jau buvo paplitus BRITŲ KOLONIJOSE Afrikoje, Azijoje, Karibų jūros ir Ramiojo vandenyno salose.

Kažkodėl niekas nepaaiškina, iš kur Lietuvos bankas turi šitiek "užsienio atsargų".

Juk neuždirbo šitiek.

Gal "Ernst&Young Baltic", auditavusi ir "Snorą", ko nors nepamatė?

Ar yra visai kitaip, tik, paprasčiausiai, paisom ECB sistemos konfidencialumo režimo?

O Atilos palikuonių užmojai kai kam nepatinka.

Pastaruoju metu dvi iš trijų didžiųjų pasaulinių kredito reitingų agentūrų sumažino Vengrijos įvertinimą iki vadinamojo „šlamšto“ lygmens – tokio, kuris perspėja investuotojus neskolinti valstybei pinigų.

O čia - ne šlamštas?


Mažosios Lietuvos vėliava - beveik kaip Vengrijos.

* Cenzūra?

Komentarų nėra: